Bridgekistjes

Voor leden van BC De Boerderie zijn er gratis bridgekistjes te leen.

Wat zijn bridgekistjes?

In een bridgekistje zitten 24 plastic mapjes met gegeven spellen no. 1 t/m 24. Die spellen zijn al ooit in een toernooi gespeeld en de scorestaten zijn bekend en bijgevoegd. In zo‘n scorestaat kun je bij elk spel zien welke contracten er gemaakt zijn en hoeveel procent een bepaald contract oplevert.

Als je thuis zo‘n spel tegen een ander paar speelt, kun je dus na afloop je eigen score met de scorestaat vergelijken en zien hoeveel % je op dat spel hebt gehaald. Je doet als het ware in een groot toernooi mee en kunt na afloop bekijken hoeveel % elk thuispaar in totaal heeft gehaald. Je kunt zelfs thuis een kleine drive organiseren door de spellen een paar tafels langs te laten gaan. Je hoeft overigens niet alle 24 spellen te spelen: je speelt er zo veel als je zelf wilt.

Hoe kan ik zo‘n kistje krijgen?

Op de clubavond kun je van 19:30 — 19:45 uur bij het kantoortje nieuwe kistjes lenen en gebruikte kistjes inleveren.
We hebben 7 kistjes, genummerd A t/m G, met elk verschillende spellen. De serie spellen in elk kistje wordt geregeld ververst; elke nieuwe verversing krijgt een volgend nummer. De eerste inhoud van kisje A heet dus A1, na een aantal weken komt er A2 in etc. We houden bij wie welk kistje heeft gehad zodat je niet twee keer dezelfde spellen krijgt.

Wat kost het?

Voor leden van BC De Boerderie is het gebruik van de kistjes gratis.

Bij wie moet ik zijn?

Hennie Reijnen verzorgt de bridgekistjes. Je kunt dus bij hem terecht voor ophalen en inleveren en voor verdere vragen. Hennie zal ook af en toe een beroep doen op de mensen die hebben aangegeven wel eens een setje kaarten te willen steken. Als Hennie er niet is, kun je bij Godfried terecht.

We wensen iedereen veel plezier ermee!


©2017 bridgeclub de boerderie | enschede | | sitemap