BC De Boerderie is een bijzondere bridgeclub

We zijn klein genoeg om het mogelijk te maken dat iedereen iedereen kent, maar we zijn ook groot genoeg om ons voorzieningen op niveau te kunnen permitteren.

We gebruiken Bridgemates en het NBB-scoringsprogramma, zodat de uitslag enkele minuten na afloop van de wedstrijd beschikbaar is en ieder paar krijgt dan bovendien een persoonlijk overzicht uitgereikt. Dan is er bij de gratis hapjes en (betaalde) drankjes in ieder geval genoeg stof tot praten. Bovendien kunt u alles bij thuiskomst ook nog eens in de e-mailbox vinden. U kunt op de club gratis bridgekistjes meekrijgen zodat u thuis in een groot toernooi kunt meespelen en u kunt CD's en boeken lenen waarmee beginners en gevorderden hun spelniveau kunnen verbeteren. Ook dat kost niets.

We hebben ruim 90 leden en de gemiddelde leeftijd is relatief laag. Er wordt doorgaans gespeeld in drie lijnen: in de A-lijn spelen ook mensen die in de districtscompetities meedoen. De club heeft voldoende kader in huis om er voor te zorgen dat de clubavonden professioneel kunnen verlopen.

Ook bij ons komt wel eens een stilzittafel voor, maar als u een ronde moet stilzitten krijgt u van de club een drankje als troost aangeboden.

De sfeer kan het beste gekenschetst worden als gemoedelijk en aan de bridgetafels valt bij ons zelden een onvertogen woord: dat is wat onze club écht bijzonder maakt!

We houden er bij de Boerderie ook een uitgebreid parallelprogramma op na. Zo houden we enkele keren per jaar per fiets of auto een tocht door Twente langs prettige uitspanningen: stukje rijden, rondje bridgen, hapje eten enzovoort. We hielden een winteravondbridgedrive in een kasteel, maakten met een stel liefhebbers een meerdaagse toer door Duitsland: overdag ging ieder zijn gang en ís avonds troffen we elkaar in een mooi hotelletje voor een diner en een bridgeavond. We organiseren in de zomer ís woendagsavonds een voor iedereen toegankelijke bridge-instuif, er worden door ervaren leden bridgeclinics gegeven voor wie zijn spelpeil wil verbeteren en er worden geregeld — onder auspiciŽn van de club of door leden in “eigen beheer” — “culibridge”-avonden gehouden. Dat gebeurt in een restaurant of bij een van de leden thuis: aan drie tot acht tafels een drive met tussen de rondes door een compleet culinair diner. En voor 2016 is een bridgeweekend in Zuid-Limburg gepland.

Onze interne communicatie is eenvoudig en doeltreffend: de leden worden via een e-mailnieuwsbrief van alles op de hoogte gehouden.

Kijk gerust eens op de site rond voor wat we allemaal te bieden hebben. De sitemap geeft een totaalbeeld van de site en is eenvoudig vanaf de opstartpagina of de informatiebalk onderaan het scherm te benaderen. Of gebruik de uitklapmenus hierboven om de verschillende onderdelen te bekijken.

Lijkt het u wat? Kom gerust eens een paar keer proefdraaien!
En heeft u (nog) geen vaste partner? Ook dat hoeft geen probleem te zijn.

Ons adres?
Wijkcentrum 't Volbert
Magnoliastraat 5
7531 EC ENSCHEDE

Speelavond woensdag 19:30 uur

©2005 bridgeclub de boerderie | enschede | | sitemap