Rondpas in de eerste ronde


Als er in de eerste ronde wordt rondgepast, hebben veel mensen de neiging om opnieuw te geven. "We zijn hier per slot van rekening om te kaarten en niet om stil te zitten". Toch is dit volgens de spelregels verboden en daar is een goede reden voor.
Stel, dat u een paar bent dat een mooi systeem heeft bedacht om met zwakke handen met een gekke verdeling een mooi contract te bieden (de drieopening met een 7-kaart is daarvan een voorbeeld dat iedereen kent). Als dan systematisch alle zitsels waar geen van de spelers 13 punten heeft, opnieuw worden gegeven in de eerste ronde, wordt u behoorlijk benadeeld. En dat is natuurlijk niet eerlijk. Het is eigenlijk net zo onzinnig als elk zitsel waar iemand meer dan 25 punten heeft in de eerste ronde opnieuw te geven! Dus, zeker in de A-lijn - waar sommige paren zulke systemen inderdaad hebben - is het gewoon niet netjes om een rondpas opnieuw te geven!
Houdt u daardoor in de eerste ronden 10 minuten over omdat u maar drie spelletjes speelde? Geen nood: in het administratiekantoor liggen genoeg stokken kaarten om even een extra spelletje te spelen!

©2005 bridgeclub de boerderie | enschede | | sitemap